Hvem skal være Københavns næste Teknik- og Miljøborgmester?

Magasinet KBH har interviewet spidskandidaterne til posten som Københavns nye Teknik- og Miljøborgmester, om hvordan de forestiller sig København skal se ud. Posten som Teknik- og Miljøborgmester går typisk til det parti der får næst flest stemmer. Læs hvem du skal stemme på her: https://www.magasinetkbh.dk/indhold/kv17-teknik-og-miljoeborgmester

Afgørelser vedrørende byggeri træffes i Borgerrepræsentationen, men Teknik- og Miljøborgmesteren har stor indflydelse på byggeri i København.

Her er hvad spidskandidaterne til posten svarer på spørgsmålet: Boliger på Amager Fælled eller ej?

Lars Weiss (A)

Ét efter ét er de partier, der sammen med os stod bag byggeplanerne faldet fra – så der bliver ikke bygget på Strandengen. Jagten på alternativer er nu i fuld gang.

-Bemærk at han kun taler om Strandengen og ikke hele Amager Fælled!

Mette Annelie Rasmussen (B)

Nej, jeg tror på, at vi kan finde en bedre løsning. Vi skal værne om vores unikke bynatur.

Jacob Næsager (C)

Der skal ikke bygges mere, end der allerede er planlagt i 90´erne for at finansiere metroen. Heldigvis er 94 procent af Fælleden fredet, og det bør den også være fremover.

-Bemærk, at han ligeså godt kunne sige “Ja”

Sisse Marie Welling (F)

Nej tak. Min SF-kollega Klaus Mygind startede kampen for Amager Fælled, som udviklede sig til en folkesag. I SF er vi enige om, at vi skal bevare så meget af den eksisterende fælled som overhovedet muligt.

Alex Vanopslagh (I)

Ja, gerne. Selve placeringen er vi ikke fastlåst på, men de 2.500 boliger og regningen til metrobyggeriet skal ikke ofres på den rødgrønne, adelige klasses hellige alter.

Carl Christian Ebbesen (O)

Dansk Folkeparti har stemt for, at der igangsættes en undersøgelse af en alternativ placering af det planlagte byggeri, så de manglende ca. 2 mia. kr. til finansiering af metroen kan findes.

-Bemærk at han ikke svarer på spørgsmålet, så hvem ved hvor han står?

Cecilia Lonning-Skovgaard (V)

For Venstre er det afgørende, at der bliver bygget 2.500 boliger på Amager Fælled, så vi kan betale af på metroens gæld. Vi er glade for, at det nu bliver undersøgt, om campingplads-grunden kan udgøre et realistisk alternativ til strandengen. Er der ikke er gangbare alternativer, står vi ved den gamle aftale om at bygge på strandengen.

Ninna Hedeager Olsen (Ø)

Nej, hverken på strandengen eller campinggrunden. Det er vigtigt, at vi værner om den dyrebare natur, vi har i København. Derfor må vi finde andre steder at bygge gode, billige boliger, der er tilgængelige for alle. Natur og boliger skal ikke udelukke hinanden.

Niko Grünfeld (Å)

Vi har brug for billige bæredygtige boliger, men ikke på Amager Fælled. Kæmpe stort nej. Amager Fælled er unik natur, der virker afstressende for alle københavnere, høj som lav. Enhver bebyggelse på Amager Fælled vil ændre hele områdets karakter og biodiversitet. Vi skal i stedet se på nogle af de mange andre muligheder; at bygge andre steder, sælge kommunale grunde og afdrage gælden over en længere årrække.

 

Husk at stemme til kommunalvalget d. 21. november!

 

, ,

0

Din varekurv